CitroMobile 2016

De voorbereidingen beginnen al maanden van tevoren met twee vergaderingen in Maarssen bij Cor en Mieke de Vries thuis. Daar worden de plannen voor het thema bedacht en geboren. Altijd heel gezellig en je ziet na een lange winter weer heel veel bekenden die ook al jaren bezig zijn voor hun eigen citroen club. Dit jaar is het thema : CITROËN INTERNATIONAAL & GRENZELOOS. Veel clubs gaan voor het onderwerp van hun type in nationale rally’s en een landgrens. Maar eigenwijs als ik ben wil ik wat anders….. en kies voor de GRENZELOZE mogelijkheden van de Visa !

Leo de Gelder laat zijn creatieve ideeën los op de Visa motorkap ……..  dat wordt er eentje van een rally visa……De Visa kun je voor meerdere doeleinden gebruiken  …….   na een lang rijdbaar leven wordt ze een kippenhok. Eerst nog het idee om mijn eigen echte kippetjes er in te doen maar dat ging voor sommige ietsje te ver. Dus op zoek naar “nep kippetjes” een deel gekocht en een deel te leen gekregen van onze WELLKOOP in Harmelen. Maanden van alles bij elkaar aan’t “sprokkelen “geweest  …. gaas, kippen, voerbakken, stro, stoelen en tafeltje en nog veel meer, teveel om op te noemen.

Toen werd het de eerste vrijdag van mei ……

Alles in de C15 en aanhanger geladen. Samen met Vincent een grote berk ” aangevallen “.  Daarna alle takken op het dak gebonden en op naar Vijfhuizen.

Leo heeft het wrak van de visa bij het Visa magazijn met behulp van Eelco en Maurice op de aanhanger gesleept. En van Arkel ook naar Vijfhuizen gereden. Ik was daar al eerder omdat ik daar vrij kortbij woon, dus was al aan het opbouwen begonnen, alle takken rondom zetten ,toen de mannen aankwamen de Visa op z’n plek gezet en toen kon het echte opbouwen beginnen nog een heel werk! ‘s Avonds moe maar voldaan was her werk geklaard. Eigenlijk jammer dat er niet meer leden zich ook willen inzetten voor dit soort werk. Het is voor 3 man veel werk en dan heb je nog 2 dagen dat je op de stand zit. Ik hoop toch dat we volgend jaar meer hulp krijgen. De club is uit eindelijk VAN en VOOR LEDEN !

Het hele weekend heeft Maurice gezellig bij mij gelogeerd wat heel gezellig was en hij niet steeds helemaal naar Enschede hoefde te rijden.


Zaterdag ….

Heel veel leden gezien en gesproken en nog vele andere Citrofielen, dat is zo heerlijk op de CitroMobile je komt iedereen tegen.  Er was op de Visa stand koffie en thee en wat lekkers erbij voor de leden. En tijd om gezellig bij te kletsen. Het was heel warm weer, ik denk wel 30 graden. Wij hadden geluk, we stonden naast een grote schuifdeur waardoor veel frisse lucht binnen kwam en we het zo goed konden uithouden. Ook dit weekend weer wat nieuwe leden mogen verwelkomen. Want we staan er niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om onze club te promoten en dat is weer goed gelukt.

Als je na gaat dat er zo’n 9.000 bezoekers komen over 2 dagen verspreid. Dat zijn er toch heel wat zou ik zo zeggen. Er zijn 160 standhouders met allemaal spulletjes voor de Citroën. Op het parkeerterrein buiten kunnen 3.000 Citroëns staan …… meest van de tijd staat het er ook aardig vol, dus alleen dat al is een belevenis op zich, wanneer zie je zoveel Citroëns bij elkaar …..  op de CitroMobile dus.


Zondag ….

Traditie getrouw is die dag altijd wat rustiger dan de zaterdag.

Dit jaar viel de Waggelmeeting van CCNL ook precies op dezelfde datum als de CitroMobile , dus dat was wel jammer. Daardoor was onze al om bekende Jelle er ook maar heel eventjes. Andere jaren zat hij ook altijd graag een poosje bij ons op de stand en hielp mee opbouwen en afbreken van onze stand, volgend jaar beter toch Jelle, we hebben je gemist. Zondag middag de hele boel weer afbreken en afvoeren.

Al met al een heel gezellige CitroMobile.

Translate