De Najaarsrit te Medemblik.

Deze rit is georganiseerd door Maarten Groot  [ad interim penningmeester van onze club.]

Op een zon overgoten zondag morgen bij McDonald’s  afgesproken met onze Jelle en Ton zodat we in  “konvooi ” naar Medemblik konden rijden. Zo gezegd, zo gedaan ! Jelle voor op, die weet overal de weg  …..  en ikke er achter aan. Het was lekker rustig onderweg en we reden in een stuk rustig naar Medemblik. Daar aangekomen zaten ze al lekker op ‘t terrasje  Klaas – Visa,  Teun –  Roma home,  Maarten – …..  ,wij: Jelle en Ton – Berlingo, mijn persoontje – Jumpy, later kwamen  Jan en Marian – Visa, Okke en Elles – Visa,  Frank Collet met zijn zoontje -visa. De laatste hebben een deel van de rit meegereden. Op het terrasje met z’n allen gezellig wat gedronken en daarna aan de rit begonnen.

We kwamen door prachtige echt Noord Hollandse dorpjes, met net zulke prachtige West Friese Boerderijen. Voor mij pure nostalgie, vroeger toen ik klein was ging ik met mijn Opa fietsen en kwamen van uit Alkmaar overal en nergens terecht. Wat een mooie tijd was dat. Nu zo tijdens deze rit zit ik dat op mijn gemakkie te overdenken …..  onder het rijden her en der wat foto’s gemaakt, soms niet allemaal even mooi, maar zo kunnen jullie ook nog meegenieten van deze prachtige rit. Onderweg nog ergens gestopt, de meeste deden een loopje door een prachtig klein wijkje met alleen maar schattige houten huisjes [ zie foto’s bruggetje met water .] Omdat Elles en ik geen loopwonders zijn zijn wij boven aan de dijk blijven staan en hebben gezellig staan klessen – bessen samen met mijn honden. Toen de groep weer terug was een terrasje opgezocht en iedereen heeft iets naar eigen zin besteld. Na ons buikje weer vol te hebben ging de rit weer verder.

Het eindigde bij het Stoom-Machine – Museum. Daar nog wat leuke foto’s voor het nageslacht gemaakt. Het museum bezichtigd en toen was het weer tijd om huiswaarts te keren …..  wat we ook braaf gedaan hebben.

Maarten bedankt voor de mooie rit en gezelligheid.

Angela ‘t Rode Visaatje en Jumpy.

Translate