Technische dag bij Citroën Johan Zwart, Alphen aan den Rijn, 4 februari 2006

Het eerste evenement in 2006 was de eerste van twee technische dagen, zoals de laatste jaren gebruikelijk gecombineerd met de nieuwjaarsborrel. Dit jaar werd de dag gehouden in Alphen aan den Rijn. Citroën Johan Zwart zorgde voor een gastvrije ontvangst van onze vereniging. Twee vakkundige monteurs, Ben en Jan, met het Citroën-hart op de juiste plaats, stonden paraat om onze auto's te insprecteren, waarbij het thema deze keer wielophanging en besturing was. Met het einde van de winter in zicht en het voorjaar alweer in aantocht, was het voor velen blijkbaar interessant eens deskundig naar de auto te laten kijken. Dat bleek ook uit de opkomst, die met een aantal van ruim boven de twintig leden aanleiding tot tevredenheid gaf. Bedankt, Citroën Johan Zwart, we komen graag nog eens terug.

Links: het fraaie pand van Citroën Johan Zwart. Rechts: Ben Touw geeft uitleg over de aandachtspunten.
Rechts: hoewel nog niet zo'n oude rot in het vak als Ben, stond ook Jan zijn mannetje bij het signaleren van mogelijke problemen. Rechts: voor alle aanwezigen was er ruim tijd de auto op de brug te laten bekijken.
Links: een clubevenement betekent vaak ook: elkaars auto's bewonderen. Bij deze fraaie Visa Club was daar alle reden toe. Rechts: de technische dag in volle gang.
Links: de rij wachtenden buiten. Rechts: een ander bekend aspect van clubevenementen: de handel en ruil in onderdelen.
Links: een mooie Visa uit de eerste serie trekt altijd kijkers. Rechts: een volgende Visa onder de keurende ogen van Ben. Enkele aanwezigen keerden met nuttige kennis over sluimerende of meer manifeste gebreken aan hun auto huiswaarts. Niet leuk, wel waardevol.
Links: ook niet direct tot het thema behorende aandachtspunten kwamen aan het licht. Deze Visa kampte met vervuilde koelvloeistof. Rechts: een Axel! Dát hadden ze lang niet gezien bij Johan Zwart. De monteurs wisten er nog een paar smeuige verhalen over te vertellen.
Links: op de brug zie je soms dingen die je liever niet wilt weten... Toch vonden Jan en Ben de gemiddelde staat van de auto's best goed. Rechts: geen Citroën, maar toch leuk: een de dag ervoor ingeruilde '85-er Peugeot 305 automaat van eerste eigenaar en met 66.000 km op de teller. Twee zoals vaker aanwezige leden van het bevriende Peugeot 104-register vonden het wel wat.

Links: ons bekende en gewaardeerde lid Jelle (achtergrond) was apetrots op zijn pas aangeschafte C15, die in uitzonderlijk goede staat bleek te zijn. Rechts: na het werkplaatsbezoek was het de hoogste tijd voor de borrel in het op steenworp afstand liggende restaurant De Lelie. Hier werd nog even gezellig nagepraat over een geslaagde dag.

foto's © Okke Groot