CitroMobile, 5-6 mei 2007

Elk jaar reserveren duizenden Europese Citrofielen het eerste weekend van mei in hun agenda voor CitroMobile, de traditionele Citroënbeurs in het Utrechtse veemarktcomplex. Elke editie kent een thema, waarop de deelnemende Citroënclubs zich in een presentatie kunnen uitleven. Hoewel het thema voor 2007 "Citroën: zó uit de schuur" vooral voorspelbare en relatief gelijkvormige creaties opleverde, was het toch weer een gezellig en goedbezocht evenement. Hieronder een kleurrijke impressie.

De Citroën Visa-Club voorzag dat het "schuurtjesthema" eenvormigheid uitlokte, en gooide het over een andere boeg met een gedurfde opstelling, zónder auto. Hoewel deze afwijkende benadering enige kritische geluiden uitlokte, werden er ook bijzonder positieve reacties over de originaliteit gehoord. Hoewel de opstelling zo op het oog simpel leek, gingen er toch aardig wat uurtjes noeste arbeid en kostbare vrije tijd in zitten. Een naamloos en klein leger van hardwerkenden zorgde er op de vrijdagmiddag en op de vroege zaterdagmorgen vóór de beurs voor dat alles er bij de opening piekfijn bijstond.

 
 
Links: naast de themapresentatie is de vereniging ook altijd vertegenwoordigd met een clubstand. De standbemanning, bestaande uit bestuursleden en een aantal gewaardeerde vrijwilligers, had niet te klagen over belangstelling van leden en aspirant-leden. Rechts: fraai gevarieerd rijtje Visa's op de parkeerplaats.
Eveneens op de parkeerplaats gespot: een Belgische leger-C15 (geheel links) en een C15 in een zeldzame invalidenuitvoering (links).
Links: als je op de aanwezigheid bij CitroMobile zou moeten afgaan, lijkt de Chrono langzamerhand de algemeenste Visa-uitvoering te zijn. Deze drie exemplaren geven elkaar op het gebied van perfectie weinig toe. Rechts: de LNA is dezer dagen écht zeldzaam geworden in onze contreien.
 
Links: twee bij veel clubgenoten redelijk bekende exemplaren van de Visa broederlijk naast elkaar. Boven: Een veelkleurige Axel en een al net zo veelkeurige Visa. In tegenstelling tot de bezitters van de Chrono's op de foto hierboven, streeft niet iedereen persé concoursconditie en originaliteit na. Voor beide benaderingen is in onze club plaats.
Geheel links: in tegenstelling tot vorig jaar werden er weinig Visa's te koop aangeboden. Deze goed bewaarde 11 RE uit 1984 was een zeldzame uitzondering. Links: de onderdelenbeurs op CitroMobile is altijd interessant, ook al is het aanbod van onderdelen voor onze auto's beperkt. Aan miniaturen en documentatie is minder gebrek.
Links: er zou iets voor je Visa tussen kunnen zitten, maar ga maar eens zoeken. Een bezoek aan het clubmagazijn biedt wellicht meer perspectieven. Rechts: einde van de beurs; het kleine leger naamloze hardwerkenden komt weer in actie...
foto's © Okke Groot