Najaarsrit in Drenthe en Groningen, 7 oktober 2007

De najaarsrit 2007 voerde ons naar niet eerder door de club ontgonnen gebied in Noord-Drenthe en Groningen. Onze leden Maurice en Oscar hadden een mooie rit uitgezet die leidde van Erm naar Bourtange. Mede dankzij geweldig weer en een goede opkomst werd het een groot succes. Hieronder wat sfeerrijke plaatjes.

De start van de rit was bij Restaurant Moorman in Erm. Er verschenen zoveel Visa's en C15's, dat het zelfs niet bijzonder oplettende passanten ging opvallen.

Doordat we met deze rit ons nogal noordelijk begaven, verschenen er relatief veel leden uit de noordelijke provincies. Deze Visa getuigde niet alleen van de rijkwaliteiten van de eigenaar, maar tevens van zijn Friese herkomst.
Links: Onderweg kom je nog eens wat tegen; een stoet paarden bijvoorbeeld. Rechts: een Décapotable leent zich uitstekend voor een rol als camerawagen. Niet voor niets was het het favoriete vervoermiddel van Catherine Deneuve.
Rechts: soms doen Visa's even niet helemaal wat je zou willen. Geheel rechts: bij ritten is behendig slalommen wel eens vereist.
Links: een deel van de rit voerde langs uitgestrekte veenkoloniën en kaarsrechte vaarten. Rechts: tweecilinderrace?
Eindpunt was het toeristische maar bezienswaardige Bourtange. Hier kon het gezelschap nog even van het zonnetje genieten.
Klik hier voor een kort filmpje van de rit, gemaakt door Oscar Langkamp.
foto's © Okke Groot