Technische najaarsdag Heythuysen, 17 november 2007

Zaterdag 17 november vond bij Citroën Garage Janssen in Heythuysen de technische dag plaats. Het evenement viel samen met de landelijke veiligheidsdag die Citroën organiseerde. Vanaf 10.00 uur waren we welkom bij deze Limburgse garage. Op het terrein van het bedrijf stond onder meer een stoffige Visa Diesel met slechts een ton op de teller. De auto is van de garagehouder zelf en is niet te koop.

Leuk was het om weer nieuwe gezichten te mogen begroeten. Zo was er een mooie Visa Spécial uit de eerste serie en wat later op de dag een Axel 12 TRS te aanschouwen. Naast deze "nieuwelingen" bestond het assortiment van die dag uit een aantal andere twee- en viercilinder Visa's en een Berlingo.

Na een tijdje mochten de aanwezige leden met de auto op de brug voor een controle van de onderzijde en het motorcompartiment. Naast de controle van de auto's konden ook de eigenaren ervan een veiligheidscontrole ondergaan: er was een mogelijkheid in de showroom van het bedrijf een ogentest en oogmeting te laten uitvoeren door een opticien. Na een dag met de nodige leermomenten, koffie en erwtensoep werd de technische dag rond 15.00 uur afgesloten.

 

 
   
foto's © Johan Verlinden