Sleuteldag Bunnik, 26 januari 2008

Voor het eerst organiseerde de Citroën Visa-Club de technische dag in de vorm van een sleuteldag. De leden konden daarbij zelf met hun auto's aan de slag, in een professionele werkplaats en onder begeleiding van deskundig personeel. Het jonge bedrijf First Class Carservice in Bunnik heette ons voor deze dag welkom. Al snel bleek hoe interessant de 'sleutelformule' voor velen was. De opkomst was boven verwachting en er werd door de bezoekende leden van alles gedaan, van een simpele oliewissel tot een fikse lasklus. We zullen deze aanpak in de toekomst dan ook absoluut gaan herhalen. Onze dank gaat ook zeker uit naar de mensen van First Class Carservice, die alle sleutelaars met veel flexibiliteit terzijde stonden.

Links: dat onze Bunnikse gastheren het juiste adres voor onze club waren, bleek al uit de Visa Décapotable die er te koop stond. Rechts: zoveel Visa's tegelijk zag Bunnik sinds jaren niet.

 
Rechts: drie werkplaats-medewerkers stonden paraat. Geheel rechts: wie niets te sleutelen had, kon altijd nog poetsen...
 
...want aan de ene auto is nu eenmaal wat meer te sleutelen dan aan de andere.  
Origineel of gepimpt: hoe verschillend ook, binnen de club is voor iedereen plaats.  
Links en geheel links: een van de aanbiedingen was een oliewissel voor pakweg 25 euro. Ook hiervoor waren verschillende liefhebbers.
 
Links, geheel links en linksonder: weer anderen zagen kans - met hulp - een achterscherm te lassen.
   
Links: sommigen zagen hun auto voor het eerst van de onderkant. Rechts: de hele dag was het een gezellige drukte.  
Rechts: Bij de meeste klusjes ging alles goed en kwam de auto weer als herboren van de brug... maar in een enkel geval bleek een zelf geregeld onderdeel nét niet te passen (geheel rechts)
 
De dag werd besloten met een dronk op het nieuwe jaar, natuurlijk in een voor deze dag zeer passende entourage.  
foto's © Okke Groot