CitroMobile, 3-4 mei 2008

Als Citroën Visa-Club vonden we dat het dertigjarig bestaan van de Visa aanleiding moest zijn om op CitroMobile 2008 eens goed uit te pakken. Het thema van deze editie, 'oud en nieuw', bood ons daarvoor gelukkig alle gelegenheid. Met een mooie grote themapresentatie, waarin we het geboortejaar van de Visa spiegelden aan de dag van vandaag door middel van twee grote doeken met daarop twee Parijse straatbeelden - dezelfde locatie, maar dertig jaar verschil in tijd - oogstten we veel bewondering van de bezoekers. Dat was nog niet alles: we schreven ook tijdens deze CitroMobile weer een aantal nieuwe leden in en ook de clubshop deed aardige zaken. Ook buiten was er veel moois te zien, waaronder flink wat Visa's. Tevens viel op dat dit jaar ook het beursgedeelte wat meer voor 'ons soort mensen' te bieden had. Het prachtige weer maakte het geslaagde weekend af. Zie de reportage hieronder voor nog meer sfeerindrukken.

Links: de opbouwploeg is vrijdagmiddag al vroeg aan het werk. Rechts: een van de auto's op de themastand, een vroege Visa Club met de welbekende 'varkensneus', wordt door eigenaar Lars Boontje gebracht.

 
Rechts: het achterdoek gaat per hoogwerker 'de lucht in'. Geheel rechts: de stand, op één auto na compleet.
 
Links: vrijdagavond 20.00 uur: auto nummer twee - een fraaie 11 RE - is inmiddels ook gearriveerd. De eigenaar - secretaris Maarten van den Eijnde - doet nog wat laatste poetswerk. Rechts: De themapresentatie in volle glorie.  
Links: mooi rijtje Visa's op zaterdagochtend. Rechts: deze Britse Club uit 1980 was een van de sterren op de parkeerplaats. Andere sterren: een schitterend gerestaureerde Décapotable (linksonder) en een mooi rijtje van vier Chrono's (rechtsonder).  
Geheel links: een recent geimporteerde LN. Links: Visa's raken steeds geaccepteerder bij het CitroMobile-publiek.  
Er verdwijnen nog steeds Visa's, maar soms komen er ook weer een paar bij. Dit exemplaar is vers ingevoerd vanuit België.
   
foto's © Okke Groot