Technische dag bij Antiroest Center Van Aalst, 8 november 2008

Onze technische najaarsdag van 2008 week weer eens helemaal af van een gangbare stramien: we bezochten Antiroest Center Van Aalst (voorheen Jan van Egmond) in Alphen aan den Rijn. Het weer was goed, de presentatie en demonstratie door Sjaak van Aalst uiterst onderhoudend en leerzaam en zo beleefden de in behoorlijken getale opgekomen clubleden een uiterst nuttige en aangename dag.

Door het vriendelijke najaarszonnetje hadden veel van onze leden de Visa nog maar een keer van stal gehaald. En zo stonden we toch weer oog in oog met een leuke verzameling auto's, waaronder twee prachtige Chrono's.

 
Het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest, is in de jaren tachtig door opricher Jan van Egmond speciaal voor dit doel ontworpen.  
Na de koffie houdt Sjaak vol enthousiasme zijn presentatie. We zullen nooit meer vergeten dat Tectyl en Dinitrol twee totaal verschillende zaken zijn.  
   
Na de presentatie is het tijd voor de demonstratie van de carrosserie-inspectie. De gelukkige die zijn auto kosteloos mag laten inspecteren wordt door het lot bepaald, een taak die de benjamin in ons gezelschap met verve uitvoert.
De demonstratie-Visa betreedt de werkplaats.
En dan blijkt er - zoals bij Visa's wel vaker het geval is - toch wat meer roest aanwezig dan de trotse eigenaar had gehoopt...  
Sjaak blijkt waarempel óók alle zwakke plekken van de Visa te kennen.
 
Nog even de demonstratie van de 'kijkoperatie' in de holle ruimten en de inspectie van de overige dragende delen...  
   
...waarna we te zien krijgen hoe het reinigen onder hoge druk in zijn werk gaat. De onbarmhartige waterstraal maakt korte metten met alles wat de toets der kritiek niet meer kan doorstaan. In deze wat oudere Suzuki vallen spontaan de gaten.
 
Ter afsluiting van het programma wordt getoond met welke producten het bedrijf werkt. Als toegift is er voor de liefhebbers de gelegenheid zijn eigen auto door Sjaak te laten inspecteren. Daarna nemen we afscheid. We zijn op zijn minst veel stof tot nadenken rijker...  
foto's © Okke Groot