Technische dag, 21 november 2009

Op 21 november sloten we het evenementenseizoen 2009 af met een technische dag, verzorgd door Bart Ebben te Malden. Het najaarszonnetje lokte een behoorlijk aantal leden naar het mooie bedrijf van deze Citroënvriend, die dertig jaar geleden startte met de demontage van hoofdzakelijk snoeken.

 

Gezelligheid troef in Malden, mede door het mooie weer, de dientengevolge bovengemiddelde opkomst en de vorstelijke ontvangst door de mensen bij Bart Ebben, compleet met uiterst toepasselijk gebak. Voorzitter Johan Verlinden mocht de taart natuurlijk aansnijden; voor dergelijke gewichtige taken is hij nu eenmaal ingehuurd.

Bart Ebben moet het nog steeds vooral hebben van de demontage van schade-auto's; vooral jonge, zoals het treurige stapeltje links, maar incidenteel ook wel eens ouder werk, zoals de gekroepoekte eend en de BX rechts.

Rondgang door het immense magazijn met vele tienduizenden Citroën- en Peugeotonderdelen op voorraad.

 
Links: een treurige aanblik, deze nog redelijke 11 RE die onlangs na een relatief luttel kilometrage bij een aanrijding zijn Waterloo vond. Dan kijken we toch liever naar de voor de de rallysport geprepareerde en door Bart Ebben gesponsorde Mille Pistes rechts. Verschillende onderdelen van de 11 RE vonden overigens gretig aftrek bij enkele leden.
Natuurlijk was er in de ruime werkplaats van Bart Ebben ook weer gelegenheeid om de auto's van een paar liefhebbers te laten inspecteren. Blijkbaar kon er daarbij ook wel om het een en ander gelachten worden.
foto's Okke Groot