Technische dag, 20 maart 2010

Onze technische voorjaarsdag op 20 maart bij Gert de Jong Automobielen in Aalsmeer heeft bijzonder positief uitgepakt. Gert de Jong bleek een ware Citroënist met hart voor met name de oudere modellen, die vorig jaar zelfs met een Visa tweecilinder op vakantie ging. Dat kon dus niet meer stuk. Lees hieronder het verslag.

Links: Gert de Jongs eigen Visa: een Spécial uit 1983, recent geïmporteerd uit Frankrijk. Rechts en hieronder: de voor het pand geparkeerde auto's maakten zonneklaar dat er een Visa-Club-evenement gaande was.

 

Rechts: het mooie pand van Gert de Jong Automobielen in Aalsmeer. De nadruk ligt bij het bedrijf niet op de verkoop van nieuwe Citroëns, maar op het onderhoud van met name oudere modellen. Geheel rechts: Gert de Jong maakte ons op aanstekelijke wijze deelgenoot van zijn voorliefde voor 'ons' merk.

Na een algemene inleiding ging de presentatie verder over roestbestrijding. Aan de hand van zijn eigen Visa maakte Gert ons weer wat wijzer over de aandachtspuntjes van het model.

 

 
Voor de liefhebbers was er de gelegenheid de beginselen van het MIG-lassen te oefenen.
Voor het overige werd er weer druk geïnspecteerd en gesleuteld, met wisselend succes, zodat het aanwezige personeel deskundige adviezen en begeleiding kon bieden.
Na een vruchtbare en leerzame dag keerden alle sleutelaars weer tevreden huiswaarts. Dank aan Gert de Jong Automobielen voor deze geslaagde dag!
foto's Okke Groot