Technische dag, Sint-Oedenrode, 12 november 2011

Onze tweede technische dag van dit seizoen voerde ons naar het Brabantse Sint-Oedenrode. Bij het fraaie bedrijf van Citroën-dealer B&B Autogroep kreeg een behoorlijke schare geïnteresseerden vakkundige uitleg over het remssyteem van oud-Citroenmonteur Hans Heinemann, bijgestaan door de creatieve selfmade techneut Rolf Nijenhuis.

Links: B&B huist in een strak pand. Op de voorgrond twee Visa Leader diesels. Rechts: Hans Heinemann verzorgt de theoretische inleiding over het remsysteem.

Rolf Nijenhuis doet enkele kneepjes van onderhoud op minimaal budget uit de doeken.
 

In de werkplaats; Hans maakt de verschillende onderdelen van het remsysteem inzichtelijk.
Vervolgens is het tijd voor een blik op een gedemonteerde trommelrem die op de achterwielen van de Visa zijn te vinden en voor uitleg over de handremafstelling. De hobbysleutelaars steken er een hoop van op.
Spannend onderdeel: de test op de remmenbank. Er viel aan de remsystemen van sommige auto's nog wel wat te verbeteren.
 
Bij B&B Autogroep staan zelfs een origineel Nederlandse varkensneus en een Chrono in de showroom.
Links: opvallende verschijning: een origineel Nederlandse GT. (Nog) niet zo mooi, maar mooi wel een GT... Rechts: de ultieme milestone-Visa blijft toch nog altijd het (liefst een beetje doffe) bordeauxrode werkpaard. Eigenlijk zijn Visa's in deze uitvoering zo kenmerkend, dat ze van alle Visa's historisch misschien wel het meest relevant zijn.

Kijk voor een uitgebreid verslag van deze dag op de webpagina's van ons lid Hans van Kranenburg: http://syrinx.knorrie.org/~knorrie/foto/voiture/2011-11-12-citroenvisaclub-technischedag-remmen/

foto's Okke Groot