De Kastelenrit, 14 oktober 2001

Zoals we eigenlijk al gewend zijn, is het prachtig weer op de dag van onze rit (moet je niet zeggen, joh, volgende keer als je een rit hebt komt het misschien met bakken tegelijk naar beneden!). Maar voorlopig hebben we nu het mooiste weer van de wereld! En een opkomst daar ga je van stotteren, in totaal waren we met 23 auto's, is dat niet geweldig? Ik wist niet wat ik zag. Deze zondag was ik namelijk de laatste die aankwam. Ze zeggen wel eens dat de eersten de laatsten zullen zijn. Nou, dat was dus bij mij zo. Mijn oppashond vond het nodig om precies die dag ziek te worden, dus moest ik eerst 's ochtends nog even met haar naar de dierenarts en dan ben je dus ontzettend laat. Maar de hond is nu weer beter, en de club heeft heel lief op mij gewacht. Maar wat was het een geweldig gezicht, toen ik de parkeerplaats op kwam rijden, en alle auto's aan weerszijden van de parkeerplaats zag staan. Het leek wel een ereboog! Ik was helemaal beduusd van zoveel van deze auto's bij elkaar.

Om plusminus 12 uur zijn we gaan rijden. De rit die gereden is, ging door Noord-Brabant, langs de plaatsen Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Gemert, Veghel, Vorstenbosch, Heeswijk, Dinter, Middelrode, Den Dungen, St. Michelsgestel, Boxtel, Schijndel en terug naar St. Oedenrode. Daar, bij het kasteel, was het eindpunt.

Maar om weer even bij het begin te beginnen: we zijn met z'n allen naar het eerste kasteel Croy gegaan, hebben daar alle Visa's, 2 LN's, C15's, een Saxo en nog een ander merk Franse auto (Peug...is ook PSA) geparkeerd, en je raadt het al: iedereen uit z'n auto om foto's te maken. Het is er ook zo'n mooie omgeving voor, maar je moest wel van goede huize komen om al de auto's er in één keer op te krijgen. Ik ben benieuwd of dat iemand gelukt is, er zullen zeker nog foto's van deze rit op de site komen, dus even afwachten maar. De rit ging dus even later weer verder naar het volgende kasteel (Aarle-Rixtel), maar daar was het erg druk, dus waren we weer zo vertrokken. De omgeving is er fantastisch, vooral als er allemaal van die mooie auto's voor je rijden. Zo, nu weet je gelijk waarom ik altijd zo graag achteraan rijdt. Moeten jullie dat natuurlijk ook allemaal niet gaan willen, anders wordt het achteraan zo druk. En zoals ik daarstraks al zei: één moet de (bijna) laatste zijn. Bij kasteel Gemert alle auto's op de laan naast het kasteel gezet en opeens was dat de mooiste laan van het hele westelijk halfrond en omstreken, met al dat moois erop.

 
   
foto's © Okke Groot

In het kasteel hebben we een hele mooie rondleiding gekregen (zou ik als ik jullie was ook eens doen als je daar in de buurt bent). Johan en Patrick hadden er voor gezorgd dat bij hoge uitzondering Pucky, mijn eigen hond, ook mee naar binnen mocht. Nog heel erg bedankt daarvoor (Pucky en ik zijn namelijk onafscheidelijk). Aan het eind van de rondleiding zat Puck z'n staart helemaal onder de spinrag, dus dat scheelt weer werk voor de schoonmakers. Allemaal vrijwilligers trouwens, dat mag ook wel eens gezegd worden. Daarna zijn we richting Heeswijk gereden, waar je raadt het al, ook weer een kasteel stond. Het heet niet voor niets de kastelenrit, toch? Daar ook even gestopt, sommigen van ons zijn een wandelingetje gaan maken, en wij hebben even lekker een bakkie thee achterin de Visa gemaakt, nou en dat ging erin! Na deze stop zijn we naar het eindpunt te St. Oedenrode gereden, daar de mensen verteld dat er 24 november a.s. een sleuteldag voor Visaliefhebbers in Leerdam is. Dus heb je zin om te komen: je bent altijd welkom ook al ben je nog geen lid van onze club. Dat geldt natuurlijk ook voor LN-, LNA-, C15- en Axel-rijders, maar dat snap je wel. Daarna van iedereen afscheid genomen, en de meesten zijn toen naar huis gegaan. Behalve... dat lees je in de volgende aflevering, getiteld: Polleke het blauwe Visaatje. Dus let goed op!

Angela, Pucky en ons Rode visaatje.